Fotoğraf çektim, Seyahat

Paris, Wes Anderson, Hotel Chevalier

chevalier

Geçen hafta Paris’te kısa fakat memnun edici günler geçirdim. Turist sezonunu hariç tutacak olursak, bu ÅŸehrin favori üç Avrupa kentimden biri olduÄŸunu rahatlıkla söyleyebilirim. [DiÄŸer ikisi ise: GittiÄŸimde kitabevleri, türlü dvd dükkanları, sonu gelmez akÅŸam aktiviteleri ve her daim sunduÄŸu birbirinden bağımsız geçici sergileriyle Londra ve bu iki ÅŸehirden tamamen farklı olarak sessizliÄŸin egemen olduÄŸu, bilime son sürat hizmet ettiÄŸim günlerde bir makalemi sunduÄŸum konferansa katılmak üzere gidip Limmatquai’sinde huzuru hissettiÄŸim, akÅŸamları bir masalın içinde olduÄŸunuzu düşündürten Zürih’tir.]

Bu seferki Paris gezisinin fon müziÄŸi “Where do you go to my lovely?” olduÄŸundan, Anderson’un, The Darjeeling Limited’ının prelude kısa filmi Hotel Chevalier’de manzarasını kullandığı oteli bulmak konusunda tuhaf bir arzu içine girdik. Gerçek isminin Hotel Raphael olduÄŸunu bildiÄŸimizden ufak bir indeks taraması ile otelin adresini ele geçirdik ve bir sabah kendisini ziyaret ettik. Oda dolu olduÄŸundan içini göremedim ve fakat o güzel balkona ve balkonun görüş açısına dışarıdan bakıp “evet bu” dedikten sonra fotoÄŸrafladım.

paris_chevalier

BeÄŸendiÄŸim ÅŸeylerin birbirleriyle iliÅŸkilerini fark etmek hoÅŸuma gider. Sanırım bu yüzden The Darjeeling Limited’ın gerçek afiÅŸini deÄŸil ama Portman hayranlarının oluÅŸturduÄŸu, Portman’ı yirmibirinci yüzyıl Olympia’sına dönüştüğü sahte afiÅŸini sevdiÄŸimi itiraf etmek zorundayım. Böyle.

darjeeling_poster

* Fotoğraf/Afişi buradan ve buradan bilgilendirme amaçlı aldım. Telif hakkı film yapımcılarına ve afişi tasarlayana aittir.

Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

Hiç yorum yok

Yorum yazın