Fotoğraf çektim, Günlerin getirdikleri

2011

Aslında yıl sonlarında geçmiÅŸ senenin muhasebesini yapan insanlardan deÄŸilim. Geçen haftasonu bir arkadaşımla konuÅŸurken 2011’i tanımlayabileceÄŸim bir sıfat olduÄŸunu fark ettim: 2011 benim kaybettiÄŸim birçok eÅŸeÄŸi bulma yılım oldu. Ä°ÅŸte bu yüzden de sert ve yorucu geçti.

Aşağıda yılın özetini çıkartmaya çalıştım. Anlık bir kararla yaptığım için önemli şeyleri unutmuş olabilirim ama madem muhasebe yapmayan bir insanım neyi unuttuğum neden umrumda olsun diyerek bu problemi geçiştiriyorum.

1. 2011’de Diane Arbus‘u tekrar gündemime aldım, üzerinde düşündüm.
2. Bildik yerlerde kimseyle karşılaşmadan turlamayı gene çok sevdim, hep seveceğim.
3. Çünkü Esmé.
4. SuÅŸi yedim, suÅŸiyi özledim. AkÅŸamları Bunka’yı, öğlenleri Yukatu’yı reddedemedim.
5. SevdiÄŸim Julian Barnes’lar sevinince ben de sevinmiÅŸ sayıldım.
6. Geceleri yatağımda gizlice Masterpieces in Detail okudum.
7. Ä°zlediÄŸim filmler arasında en çok Bir Zamanlar Anadolu’da‘yı beÄŸendim. Hatta çok beÄŸendim.
8. HaydarpaÅŸa’ya gereken önemi gösterdim.
9. Ä°ngiliz versiyonunu izlerken çektiÄŸim acıyı sevdiÄŸim The Office‘e Amerikalıların ne yaptığını gördüm. Michael Scott’ı geç tanıdım, erken kaybettim.

Geçen seneyle ilgili üç fotoÄŸrafla bu yazıyı sonlandırmak niyetindeyim. Ä°lki aslında bir serinin elemanı. Kendi Gerhard Richter’lerimi çekip bunları ÇaÄŸatay’a 5 milyon dolara satmayı planlarken ÅŸans eseri ortaya çıktı.

Edvard Munch’un kamerayla yaptıkları hoÅŸuma gitti. HoÅŸuma gittiÄŸi anı ölümsüzleÅŸtirmek istedim.

Kimseyle paylaÅŸmadığım, tuhaf saplantılarımdan biri Paris’i seven ABD’li kadınların Paris fotoÄŸraflarıdır. Sevgileri ve bu sevgilerinin fotoÄŸraflarına yansımasındaki aynılığı o kadar acayip buluyorum ki saatlerce bu insanların fotoÄŸrafları arasında vakit geçirebiliyorum. Bu sıradanlığa eriÅŸebilmek için benzer fotoÄŸraflar çekmeye çalışmadığımı da zannetmeyin. Ne kadar eÄŸreti sonuçlar aldığımı tahmin bile edemezsiniz. O yüzden artık denemiyorum. Onun yerine size aÅŸağıdaki “benimPembeParisim” isimli fotoÄŸrafı sunayım. Bu da benim Paris sevgimin ifadesi olsun.

Bu sene buralarda daha fazla olmayı planlıyorum. Ama yeni yılda yeni planlar yapabilen insanlardan da olmadığımdan söz vermiyorum. Sevgilililerle.

[Ä°lk kolajdaki fotoÄŸrafların telif hakkı eserleri yaratanlara aittir. Güzelonlu’da sadece bilgilendirme amacıyla kullanılmıştır.]
Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

Hiç yorum yok

Yorum yazın