Günlerin getirdikleri, Kısa kısa

Olay

Birkaç hafta önce Robinson Crusoe 389’a girdiÄŸimde çok tuhaf bir ÅŸeyle karşılaÅŸtım. Hemen kapının önündeki yeni çıkan kitaplar masasında yıllardır kitabevinin stoÄŸunda bulunduÄŸunu bildiÄŸim üç adet John Singer Sargent kitabı duruyordu.

Ara sıra saplantılı bir ÅŸekilde web sitesinden varlıklarını kontrol ettiÄŸim bu eserleri birdenbire karşımda görünce büyük bir ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadım. Bu kitapları ortalığa çıkartabilecek tek bir insan tanıyordum (bizzat kendim). Ben böyle bir ÅŸey yapmadığıma göre kim, neden yapmıştı? (Kim Rob389’a saklama ve koruma hakkını verdiÄŸim ama aslında bana ait olduÄŸuna yüzde yüz emin olduÄŸum bu güzellikleri ellemeye cüret etmiÅŸti?)

Heyecanla yanlarına yaklaştım. Kitapları açıp sayfalarını yavaş yavaş çevirmeye başladım. Sanırım esas maksadım onların hala her zamanki gibi sadece bana ait olduğuna ikna olmaktı. Bu sırada kitabevinin diğer köşesinden genç ve şaşkın bir yüz, bedeniylen birlikte bana doğru ilerlemeye başladı. Öğrenci olduğunu (güzel sanatlar?) düşündüğüm bu çocuk merak ve hayret dolu bakışlarıma aynı şekilde karşılık verdi. Öylesi kısa bir andı ki içine ne kadar çok düşünce sığdırdığıma inanamıyorum.

Kapıdan çıkarken dönüp bir kez daha kitaplara ve çocuğa baktım. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yoksa çok üzülürüm.

Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

7 Yorum

  • Reply halilateÅŸ 03/06/2012 at 09:24

    ikisi de ben deÄŸildim, olabilirdim pekala; ..

    • Reply bahar malik 03/06/2012 at 10:41

      Merhaba. Ben bu yazıyı yazdıktan kısa bir süre sonra iki kitap da satıldı. Alan siz olabilir misiniz acaba?

  • Reply halilateÅŸ 03/06/2012 at 13:31

    yazı 2010 tarihli, sizi keşfedişim 2012, Sargent külliyatı birazdaha eski kütüphanemde, ama okusam yine de giderdim o parçaları ülkemde görmeye.

    • Reply bahar malik 03/06/2012 at 13:49

      O zaman ikimizin dışında bir meraklısı daha varmış ressamın. Ben de birkaç gün önce ÅŸu kitabın sipariÅŸini verdim, ilginizi çeker belki: Sargent’s Daughters

  • Reply halilateÅŸ 03/06/2012 at 15:18

    TeÅŸekkür ederim, ben de blogumda “The Blind Musicians” çalışmasından bahsettim, zevkle.

    • Reply bahar malik 04/06/2012 at 03:55

      Evet okudum. Blogunuzda glokomla ilgili de pek çok yazı var gördüğüm kadarıyla. Tıp konusunda bilgili bir insan sayılmam ama ilginizi çekebileceğini zannettiğim bazı Edvard Munch tabloları var. Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur Munch da ciddi bir göz rahatsızlığı geçirmiş. Bu sırada dünyayı nasıl gördüğünü şöyle tablolar yaparak bizlerle paylaşmış: 1, 2. Bu da retinasının tablosu: 3.

  • Reply halilateÅŸ 04/06/2012 at 09:46

    Bunu bilmiyordum, inceleyip bir yazı hazırlayayım, teşekkür ederim.

  • Yorum yazın