Günlerin getirdikleri, Kısa kısa

Tabaklar

Birkaç sene evvel Lahey’deki Gemeentemuseum‘u ziyaret etmiÅŸ ve müzede açılan geçici Picasso sergisinde gördüğüm tabakları çok sevmiÅŸtim. O gün baÅŸlayan tabak sevgim zaman geçtikçe büyüdü ve farklı amaçlar için üretilmiÅŸ farklı görünümdeki pek çok tabak ilgi alanıma yavaÅŸ yavaÅŸ girdi.

Geçen yıllar bana koleksiyonu yapılan diÄŸer objeler gibi tabak sevgisinin de pahalı bir hobiye dönüşebileceÄŸini öğretti. Bu yüzden beÄŸendiklerime temkinli yaklaşıyorum (ÖrneÄŸin bazı Royal Albert’lara). Uzun süredir gözüme kestirdiÄŸim Suet Yi’leri ise dayanamayıp satın aldım. Suet Yi ile tanışmam ÅŸu tabağı ile olmuÅŸtu. Yi’nin çalışmalarını incelerken kırmızı ÅŸapkalı çocuk ucundan Holden Caulfield‘ı anımsattığından hoÅŸuma gitti. DiÄŸerlerini ise kırmızı ÅŸapkalıya arkadaÅŸ olmaları için seçtim.

Onları şimdilik kitaplığa yerleştirdim. Uygun bir duvar bulduğumda asmayı planlıyorum. Sizin ilgi duyduğunuz ve gereksiz olduğunu bile bile sahip olmak istediğiniz objeler var mı? (Tabak sevgim bir mahçup zevk midir emin olamadım, sizce öyle mi?)

Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

Hiç yorum yok

Yorum yazın