Sinema

Wes

Üzerimde üniversitenin ilk günleri nostaljisi yaratan nadir şeylerden biri Wes Anderson ve onun filmleridir. Bu filmleri düşünürken kendimi hep o günlerin halinde, tavrında hissederim.

Geçenlerde konuÅŸurken bir yakınım Anderson ile ilgili “aynı konuyu aynı kadroyla farklı filmlerde anlatan adam” dedi. Sanırım benim tüm filmleriyle ilgili geçmiÅŸte kalmış bir zamanın hassasiyetini duymamın sebebi de bu.

Ocak başında yeni filmi Moonrise Kingdom’ın ilk trailer’ı yayınlandı. Biz bazı zamanlarda, tüm aynılıklarına raÄŸmen yönetmenin filmlerini en sevdiÄŸimizden baÅŸlayarak listelemeye çalışırız. Siz de kendi listenizi paylaÅŸmak ister misiniz? Peki, favori karakter sıralamanız var mı?

[Bu yazıda kullanılan görsellerin telif hakları yayıncı kuruluÅŸlara ve afiÅŸleri yaratanlara aittir. Güzelonlu’da sadece bilgilendirme amacıyla kullanılmıştır.]
Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

2 Yorum

  • Reply Kaptan Ahbab 19/03/2012 at 14:59

    Çorbaya kendi listelerimi serpeyim tuz olarak. Gerçi filmlerin bazıları arasında tercih yapmak hiç kolay değil ama yine de bir deneyeyim:

    1) Hotel Chevalier – The Darjeeling Limited (eÄŸer ikisi ayrı film diyorsanız o zaman Darjeeling 2. olur)
    2) The Royal Tenenbaums
    3) Rushmore
    4) The Life Aquatic with Steve Zissou

    Bottle Rocket ve Fantastic Mr. Fox’u izlemese hiç bir ÅŸey kaybetmez insanlar, o denli tepkiliyim.

    Fragmana bakınca Moonrise Kingdom kendini sevdirecek gibi duruyor ama yukarıdaki listeden birilerini yerinden edebilecek mi bilinmez.

    Karakter listesi (çok uzun bu, ilk üçümü verip kaçacağım (Wes, sen ki benim ilk beşimde bir adamsın. Nasıl mr. fox gibi bir saçmalık yaparsın ciyak?))

    1) Royal (dedeme benziyor, pek çok açıdan)
    2) Max Fischer (ya ne olacağıdı?)
    3) Jack

    Bir de gangden bahsetmiÅŸken geçen derin Internet’te Luke Wilson’ın “The Tenure” adlı filmini görüp izledim, beÄŸendim, tavsiye ederim. Böyle belli belirsiz Straight Man tadı olan bir romantik komedi. Beklentileri acayip de yükseltmiÅŸ olmayayım.

    • Reply bahar malik 24/03/2012 at 02:14

      Ben de Jack’i seviyorum Kaptan Ahbab.

      Çok önemli deÄŸil ama filmin ismi The Tenure deÄŸil, Tenure imiÅŸ. IMDb öyle diyor. Straight Man tadı romantikliÄŸinde olamayacağına göre komedisinde diye anlıyorum doÄŸru mu? (diye sordu Finny – kaz olan).

    Yorum yazın