Sinema

Ä°ki yeni film

Birkaç haftadır bu sene hangi filmleri izlemek istediÄŸimin listesini çıkartıyorum. Tahmin edebileceÄŸiniz üzere liste çoktan karman çorman bir hal aldı. Gelecekte merak ettiÄŸime piÅŸman olacağım ya da çok seveceÄŸim ve belki de arkasından ağır konuÅŸacağım otuzdan fazla filmin ismini bir köşeye not ettim. Harry Dean Stanton: Partly Fiction ve Jiro Dreams of Sushi‘nin fragmanları ise çok hoÅŸuma gitti.

Her filmde kendine yer bulabilen aktör Harry Dean Stanton hakkındaki belgesel Partly Fiction’dan bazı sahneler:

harry dean stanton

harry3

harry dean stanton partly fiction

harry dean stanton

you are here

Jiro Dreams of Sushi‘yi ise çok daha önceden gözüme kestirmiÅŸtim. Ama benim suÅŸiyi çok sevmem, öte yandan yaÅŸadığım ÅŸehrin beni bu konuda istediÄŸim ölçüde hoÅŸnut edememesi bu filmi izleme konusundaki tedirginliÄŸimi arttırdı. Bir de fragman bende Jiro’nun oÄŸlunun babası yüzünden kederli bir yapıya sahip olduÄŸu önyargısını oluÅŸturdu. Açıkçası suÅŸi anlatılan bir belgeselde bu kederle baÅŸ edebileceÄŸimden (etmek istediÄŸimden) emin deÄŸilim. Çünkü şöyle suÅŸiler var:

jiro1

jiro4

jiro dreams of sushi

Öte yandan şöyle bir Jiro var:

jiro5

Lütfen Jiro oğlunu çok seviyor ve mutluluğunu istiyor ol.

Listem açık olduÄŸu için sizlerin önerilerinizi de duymak isterim. Bu sene izlemek istediÄŸiniz filmler var mı? ÖrneÄŸin ben yukarıdaki belgeseller dışında What Maisie Knew ve Much Ado About Nothing uyarlamaları, Renoir‘da ne anlatıldığı ve her ÅŸeye raÄŸmen malum çiftimizin bu sefer neler konuÅŸacağı dahil bir dolu ÅŸeyi daha merak ediyorum.

[Filmlerin ekran görüntülerin telif hakları yayıncı kuruluşa aittir. Görseller bilgilendirme amaçlı olarak kullanılmıştır.]

Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

Hiç yorum yok

Yorum yazın