Günlerin getirdikleri

Güzelonlu 7 yaşında çekilişi

Kroyer - Hip Hip HurraGüzelonlu’nun yedinci yaşı ÅŸerefine!

[Çekiliş sona ermiştir. Katılan herkese çok teşekkürler.]

Yılın doğum günü kutladığımız o günlerine geldik. Artık geleneksel sayılabilecek çekilişimizi de vakit geçirmeden yapsak iyi olacak. Ama önce duygusal bir konuşma dinlemek zorundasınız:

Yedi yıl önce ani bir kararla sadece güzel ÅŸeylerden bahsetmeye karar verip Güzelonlu’yu baÅŸtan yaratmama çok memnunum. YaÅŸam her geçen gün katlanılması daha zor bir hâle gelirken burada yazmak umutlarımı korumamda bana yardımcı oluyor. Umarım size de oluyordur. Geçen yıl 19 yazı yayımlamışım. Kitaplardan (Babar, Bir Kitap Okudum, Çok Mutluyum, En Yeni Kitaplar), ressamlardan (Gülümse Vincent, çekiyorum, Bir Skagen rüyası, Christian Krohg ile yaÅŸadığım fırtınalı iliÅŸkinin kısa tarihi), tablolardan (Deliler, O iÅŸ öyle deÄŸil), ressamların köpeklerinden (Lump: Bir azim ve baÅŸarı öyküsü) ve canavarlardan (Resimleri yemeyin!) bahsettim. Ayrıca Meriç’le hazırladığımız Bir Tablo/FotoÄŸraf, Bir Åžarkı yazılarında da çok keyif aldım. 2016’da buraya daha fazla ilgi göstermeyi çok istiyorum. Bakalım baÅŸarabilecek miyim?

Gelelim bu yılın çekilişine. Bu yazıya yorum yapacak kişiler arasında yapacağım çekilişte, kazanana sevdiğim üç yayınevinden üç kitap + herkesin çok sevdiği bir sanatçıyla ilgili bir kitap hediye edeceğim. Bu kitaplar:

* Lemis Yayın‘dan Az Yeterlidir: Mimarlık ve Asketizm Üzerine (Pier Vittorio Aureli)

* Jaguar Yayınları‘ndan Hayatım (Marc Chagall)*

* Alef Kitap’tan Tersane (Juan Carlos Onetti)

* Vincent van Gogh’un kardeÅŸi Theo’ya mektuplarının derlendiÄŸi Theo’ya Mektuplar (Yapı Kredi Yayınları)

Günlerim çok yoğun geçtiği için bu yıl henüz kitapların fotoğrafını çekemedim ama vereceğim. Sözüm söz!

Kurallarımızı bir daha hatırlatayım: Çekilişe katılmak için bu yazıya bir yorum bırakmanız gerekiyor. Aynı IP’den yapılan yorumları tek yorum olarak kabul edeceğim. Sizinle iletişim kurmakta zorlanmayacağım bir e-posta adresi bırakmanız da önemli. (Yorumunuzun yayımlanması için onaylanması gerekecek. O yüzden görünmemesi durumunda paniğe kapılmayın)

ÇekiliÅŸ, Güzelonlu’nun doÄŸum günü olan 27 Ocak 2016, akÅŸam 22’ye kadar devam edecek. Güzelonlu’da kendi hoÅŸlandığım ÅŸeyler hakkında yazıyorum ama sizin beÄŸenilerinizi de merak ediyorum. O yüzden burada ne gibi yazılar görmek istediÄŸinizi de yorumunuza eklerseniz çok sevinirim (eklemeseniz de olur). Bol ÅŸans!

Güzelonlu’yu Facebook’tan takip etmek için: @guzelonlublog

Güzelonlu’yu Instagram’dan takip etmek için: @guzelonlu

Güzelonlu’yu Twitter’dan takip etmek için: @guzelonlu

Güzelonlu’yu Tumblr’dan takip etmek için: @guzelonlu

O zaman artık büyük doğum günü partisi başlasın!

Jan Sluijters - ball tabarin

[Geçen yıl çekiliş fikrinde bana ilham kaynağı olan Koltukname‘ye bir kez daha teşekkürler.]

[*Jaguar Kitap’tan Marc Chagall’ın Hayatım isimli kitabının çıktığını öğrenince Kalan yerine Hayatım’ı vermeye karar verdim. Ama kazanan eÄŸer Kalan’ı tercih ederse onunla deÄŸiÅŸtirebilirim]

Previous Post Next Post

Bir de bu yazilar var

153 Yorum

  • Reply Yasemin 27/01/2016 at 20:12

    Tüm paylaşılanları çok beÄŸeniyorum, hayatın keyifli yüzü benim için , hep var olur umarım …

  • Reply Hüsne 27/01/2016 at 20:38

    Merhaba, sitedeki yazılar ve sosyal medyadaki paylaşımlar bana ilham veriyor. . Daha sık yazı daha çok müzik güzel olurdu. Mutlu yıllar, doğumgünü ve çekiliş resimleri, gifleri çok eğlenceli olmuş :)

  • Reply Kavakli 27/01/2016 at 20:43

    Cok ayip olacak ama ben sizin blogunuz olduğunu bilmiyordum. Sizi önce twitter sonra da instagram dan takip etmeye başlamıştım. Iyi oldu burayı gördüğüm.

    Sevgiler…

  • 1 2 3 4

    Yorum yazın